Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mats Ehnbom ny vd för Norrbottens Media

Publicerad: 28 Oktober 2015, 11:44

Erik Ranängen lämnar uppdraget som vd för Norrbottens Media den första november. Norrbottens-Kurirens chefredaktör Mats Ehnbom.


Nya krav på utvecklingen av medieföretagets journalistiska och kommersiella innehåll ligger bakom beslutet att slå samman vd-jobbet för Norrbottens Media med chefredaktörsskapet för Norrbottens Media.

Därför har bolagets styrelse beslutat att nuvarande VD:n Erik Ranängen slutar och från och med 1 november och ersätts av Mats Ehnbom, nuvarande chefredaktör och ansvarig utgivare för Norrbottens-Kuriren sedan snart åtta år.

Kalle Sandhammar, nuvarande chefredaktör och ansvarig utgivare för NSD, kvarstår på sin tjänst och blir vice VD för Norrbottens Media.

Med Mats Ehnbom som VD och Kalle Sandhammar som vice VD i ett tajt team formar vi nu ledningen för framtidens mediehus i Norrbotten. Nutidens och framtidens behov ställer krav på ett ledarskap i Norrbottens Media med närmare koppling mellan produkt och marknad. Inom NTM-koncernen har vi valt att kombinera VD- och chefredaktörsjobbet i Östergötland och i Uppsala och ser att den är framgångsrik i en tid då den redaktionella kompetensen behövs i VD-jobbet, säger Lennart Foss, styrelseordförande i Norrbottens Media och koncernchef i NTM-koncernen i ett pressmeddelande.

Jag har varit vd för Norrbottens Media i sju år och före det var jag vd för tryckeribolaget i fem år. Nu är det dags för mig att göra något annat. Jag har under de sju år jag varit VD på NMAB varit med och byggt ett företag som arbetar tillsammans mot gemensamma mål. Jag har gjort det jag avsåg att göra med företaget och jag känner att det är dags för mig att hitta nya utmaningar. Vad jag ska göra är inte klart men jag ser fram emot nya, spännande uppdrag, säger avgående vd Erik Ranängen i en kommentar.

Anna Lindberg blir publisher för Östgöta Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.