Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mats Ehnbom: Kuriren har inte legat lågt

Norrbottens-Kurirens chefredaktör Mats Ehnbom svarar att tidningen på intet sätt legat lågt när det gäller Lars Osten Bergströms påstådda rasist-attack och hoten mot Jonas Fahlman.

Publicerad: 29 Mars 2011, 12:45

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.


Medievärldens artikel om hur Norrbottens-Kuriren behandlat hoten och attackerna mot VF-journalisten Jonas Fahlman innehåller en rad felaktigheter.  Kuriren har inte på något sätt legat lågt i vår journalistiska bevakning. Mitt citat på frågan varför Norrbottens-Kuriren inte tagit ställning kom på frågan om varför Kurirens bloggar och krönikor inte tagit ställning mot Luleå Hockeys sportchef Lars Osten Bergströms påstådda rasist-attack. I det fallet pågår en polisutredning, de anklagelserna som framförts är anonyma och Bergström själv nekar till anklagelserna. I ett sådant läge vore det tjänstefel av oss som journalister att ta ställning.

När det gäller Luleåklackens attack mot Fahlman i samband med en av semifinalmatcherna har Kurirens sportchef Malin Öhrlund mycket tydligt fördrömt handlingen i två krönikor, både på webben och i papperstidningen. Påståendet att Kuriren har legat lågt är alltså fullkomligt felaktigt även när det gäller krönikor.

Kurirens hockeybloggare har hänvisat diskussionen kring den påstådda rasistattacken till Kurirens nyhetsartiklar i ämnet, av det enkla skälet att bloggens kommentarsfält, i motsats till nyhetsartiklarnas, är efterhandsmodererat och det därför skulle vara omöjligt att hålla rent från personangrepp dygnet runt. Kurirens två hockeybloggare är dessutom nyhetsreportrar och bevakar ishockeyn journalistiskt, vilket innebär att det inte alls är lämpligt för dem att ge sig in och tycka i ett ämne som rör en pågående polisutredning.

Jag skulle önska att Medievärldens diskussion kring den journalistiska bevakningen av den olustiga svans som omger elithockeyn skulle höjas till en högre nivå än att felaktigt anklaga Norrbottens-Kuriren för att ligga lågt. Det är ovärdigt och slarvigt.

Varför har ni inte tagit ställning, Norrbottens-Kuriren?
Mats Ehnbom, chefredaktör och ansvarig utgivare, Norrbottens-Kuriren

Axel Andén

Det här är en opinionstext

Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.