Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Martin Kroon: De regionala kultur- och ledarsidorna finns kvar

Publicerad: 15 Oktober 2014, 10:38

Kvällspostens chefredaktör Martin Kroon menar att tidningen kommer att fortsätta ha en regional kultur- och ledarsida.


Ämnen i artikeln:

Martin Kroon

”Kvällsposten ska självklart inte lägga ner varken ledar- eller kultursidan. Vi ska även i fortsättningen driva lokal opinion och ha en levande kultursida”, skriver han till Medievärlden.

”Det som har hänt är att vi, tillsammans med den lokala journalistklubben, har förhandlat en ny organisation där de dedikerade tjänsterna som ledar- och kulturredaktör inte finns med. Men det innebär inte att sidorna försvinner eller att de inte kommer innehålla lokalt material. Vi ska inte sticka under stol med att det blir gemensamt material fler dagar i veckan än tidigare, men det är väldigt viktigt att påpeka att sidorna blir kvar och att de kommer att innehålla lokala texter.”

”Vi kommer att prioritera våra resurser fortlöpande. Om det är val, exempelvis, kommer vi att lägga mer pengar på opinionsjournalistik. Om det är stora konserter köper vi in fler bilder. Och så vidare. På samma sätt som vi inte har någon dedikerad medicinreporter, men ändå har gjort flera stora granskningar av sjukvården i Region Skåne det senaste året, så kommer vi att driva lokal opinion.”

Peter J Olsson: ”Ett oerhört stort misstag”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Martin Kroon

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.