Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Martin Jönsson går från SR till DN

Publicerad: 20 Januari 2016, 08:36

Går tillbaka till tidningsvärlden. Får nyinrättad tjänst på DN.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioDN

På Dagens Nyheter får Martin Jönsson ett helt nytt uppdrag som redaktionell utvecklingschef. Hans funktion blir att ”identifiera och genomföra förändringar av arbetssätt, redaktionella system, journalistik och presentation”.

”Martin Jönsson har gedigen kunskap om såväl publicistik som digitalisering. Jag är väldigt glad att han börjar arbeta hos oss,” säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till den egna tidningen.

Sedan våren 2013 arbetar Martin Jönsson som digital direktör på Sveriges Radio. Dessförinnan har han bland annat arbetat som kulturchef, redaktionschef och ansvarig utgivare på Svenska Dagbladet, varit gästprofessor i journalistik vid JMG i Göteborg samt varit chefredaktör för Journalisten och Nöjesguiden.

”DN har kommit långt på många områden när det gäller hur läsarna kan ta del av innehållet. Jag hoppas att jag kan bidra till att vässa redaktionen ytterligare och skapa bättre förutsättningar för en innovativ digital journalistik som på bästa sätt möter läsarnas behov”, säger Martin Jönsson.

Martin Jönsson börjar sin nya tjänst i mars.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioDN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.