Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Martin Ahlquist lämnar Fokus

Publicerad: 4 Maj 2015, 05:56

Martin Ahlquist lämnar tidningen Fokus där han idag är chefredaktör och ansvarig utgivare. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Fokus

Martin Ahlquist grundade Fokus för tio år sedan, ihop med Karin Pettersson, Lars Grafström och Martin Ådahl. Han har varit chefredaktör för tidningen sedan 2009.

Fokus redaktion är den smartaste i landet och det har varit en oerhörd förmån att få bygga upp och leda den. Jag har varit med i ledningen för Fokus ända sedan starten för snart tio år sedan och nu känner jag att det är dags för någon annan att ta över. Idag har Fokus en självklar plats på den svenska mediekartan med ett publicistiskt genomslag som går långt utanför den egna läsekretsen. Med de medarbetare, den styrelse och de ansvarsfulla ägare som Fokus har är jag fast övertygad om att tidningen kommer att fortsätta växa, säger Martin Ahlquist i ett pressmeddelande.

Till Medievärlden säger Ahlquist:

– I tio år har jag bara tänkt på Fokus framtid. Det tar nog en liten stund att ställa om till att fundera på min egen framtid.

Redaktionschefen Anna Körnung går in som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare under rekryteringsprocessen.

Rekryteringsgruppen består av styrelseordföranden Henrik Frenkel, Mattias Fyrenius, vd för Nobel Media, och Viveca Ax:son Johnson, ordförande för Nordstjernan.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Fokus

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.