Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Martin Ahlquist lämnar Expressen för SvD

Publicerad: 9 november 2018, 11:28

Martin Ahlquist är från och med 1 januari redaktionell chef för digitala prenumerationer och stf ansvarig utgivare på Svenska Dagbladet. Foto: Tomas Oneborg

Expressens politikredaktion tappar sin chef Martin Ahlquist. Vid årskiftet tillträder han i stället rollen som redaktionell chef för digitala prenumerationer och ställföreträdande ansvarig utgivare på Svenska Dagbladet.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetExpressen

”Jag har länge imponerats av SvD:s konsekventa arbete, och förmåga, att skapa riktigt bra journalistik. De sätter alltid läsaren i fokus och har en hög publicistisk trovärdighet. Det är både väldigt roligt och väldigt hedrande att nu får bli en del i den utvecklingen”, säger Martin Ahlquist i ett pressmeddelande.

Tillsammans med Karin Pettersson, Lars Grafström och Martin Ådahl grundade Martin Ahlquist 2005 tidningen Fokus som han också var chefredaktör för 2009-2015. Sedan dess har han gått in som delägare i H Press AB som ger ut det gotländska nyhetsmagasinet Horisont samt varit chefredaktör för tidningen Finansliv. Men nu senast kommer han från rollen som chef för Expressen politikredaktion.

SvD:s chefredaktör Fredric Karén kommenterar:

”Martin har sin bas i den politiska och ekonomiska journalistiken, med fokus på intressanta fördjupningar och unika vinklar. Det är precis där Svenska Dagbladet vill vara, som det självklara kvalitetsmediet som litar på sina läsares förmåga att själva bilda sig en uppfattning. Vi är mycket glada över Martin valt att komma till oss.”

Martin Ahlquist har också suttit som ledamot i Pressens opinionsnämnd samt skrivit flera böcker, bland annat om pressetik.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetExpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News