Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mårten Schultz juridisk kommentator i SvD

Publicerad: 8 September 2014, 10:15

Juridikprofessorn Mårten Schultz ska skriva kommentarer, chatta med läsare och tipsa redaktionerna om juridiska frågor.


Han ska bland annat bland annat bevaka nya avgöranden i Högsta domstolen och Europadomstolen.

”Vi vet sedan lång tid tillbaka att vi har en läsekrets, såväl digitalt som i tidningen, som är intresserad av juridiska frågor satta i ett sammanhang och i en nyhetskontext. Det gäller inom såväl den traditionella nyhetsjournalistiken som inom näringsliv. Prejudicerade domar och nya lagförslag kan påverka samhället och företagen på många olika sätt”, säger SvD:s chefredaktör Fredric Karén i en kommentar.

Mårten Schultz är professor i civilrätt och lärare vid Stockholms universitet. Han driver också Institutet för Juridik och Internet och deltar som expert i två statliga utredningar. Han har tidigare skrivit kolumner i Medievärlden.

”Jag vill vara juridikläraren för svenska folket, snarare än experten. När jag gjorde tingstjänstgöring i norra Värmland kom Sunnenytts reporter varje morgon och läste igenom alla handlingar. Den typen av juridisk bevakning finns inte längre i Sverige på nationell nivå”, säger Mårten Schulz i en kommentar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.