Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Maria Rimpi SvD:s nya redaktionschef

Publicerad: 17 November 2015, 13:22

Maria Rimpi ersätter Olle Zachrison som redaktionschef på Svenska Dagbladet.


”Lika tråkigt som det känns att Olle slutar, lika roligt är det att kunna presentera Maria som ny redaktionschef. Maria och Olle har följts åt, först på SvD Näringsliv och därefter i redaktionsledningen i många år och hon känns som en helt naturlig efterträdare. De delar synen på branschens utmaningar och hur vi behöver organisera oss för klara den digitala transformationen”, säger SvD:s chefredaktör Fredric Karén i en kommentar.

Maria Rimpi är idag chef för den sammanslagna avdelningen SvD Nyheter & Näringsliv och har tidigare varit reporter, nyhetschef för print och för webb och avdelningschef på SvD Näringsliv.

”Att bli redaktionschef på SvD känns väldigt roligt och utmanande. Mitt tydliga uppdrag är att fortsätta digitaliseringen av Svenska Dagbladet, vår journalistik måste utgå från läsarnas behov och beteenden online och vi måste i ännu högre grad frigöra oss från det gamla printtänket. Jag kommer också att jobba nära de kommersiella delarna av SvD för att hitta nya intäkter”, säger Maria Rimpi i en kommentar.

Hon tillträder sin nya tjänst 16 december.

Olle Zachrison ny Ekochef

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.