Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Maria Haldesten lämnar GP:s ledarsida

Publicerad: 2 Februari 2015, 10:33

Efter bråket om tillsättningen av Alice Teodorescu som ny politisk redaktör på Göteborgs-Posten lämnar nu Maria Haldesten tidningen för HN.


Ämnen i artikeln:

Alice TeodorescuGP

Maria Haldesten blir ny politisk redaktör på centerpartistiska Hallands Nyheter.

Jag har varit på GP sedan 98, och det kändes som rätt läge att prova något nytt. Jag har tidigare jobbat på Hallandsposten som ledarskribent, det är en spännande och expansiv region.

Men då går du från en liberal till en centerpartistisk tidning?

Hallands Nyheter är, och kommer under min tid att vara, en tidning som för fram gröna, socialliberala värderingar. Jag har ju tagit väldigt tydligt ställning i debatten om inriktningen på GP:s ledarsida och nu kommer jag att få driva frågor efter det värderingspaket jag har, ingen kommer att tvinga mig att bli centerpartist.

GP:s inriktning kommer att ändras när Alice Teodorescu tar över?

Ja, min professionella bedömning är att den ändras och det har jag talat om när vi protesterat mot utnämningen. Hon är väldigt tydlig med att hon är liberalkonservativ och jag är grön socialliberal. Jag vill inte kompromissa med mina värderingar, och det tror jag inte att hon heller vill göra.

Så det är därför du lämnar?

Ibland sammanfaller flera saker. Jag har länge känt att det är dags att testa något nytt och nu dök den här möjligheten upp. Samtidigt hade det varit svårt att vara kvar på GP med henne som chef. Jag tycker att hon är en bra person, men vi har för olika värderingar.

Maria Haldesten tillträder tidigast 1 mars, samtidigt som den nuvarande politiska redaktören Fredrik Tenfält går i pension. Gert Gelotte går i pension i sommar, och då blir Malin Lernfelt den enda som är kvar av den nuvarande ledarredaktionen.

Hjörne försvarar valet av politisk redaktör

Alice Teodorescu tar över GP:s ledarsida

GP blir konservativ

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Alice TeodorescuGP

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.