Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Maria Haldesten: C är ett liberalt parti!

Mitt kommande redaktörskap har inte ansetts kontroversiellt i något läger, utom möjligen hos herrar som inte riktigt hängt med i idéutvecklingen, skriver Maria Haldesten i ett svar till Pär-Arne Jigenius och Bengt Olof Dike.

Publicerad: 17 Februari 2015, 07:18

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Att bli ifrågasatt, i olika väl valda ordalag, hör till en härdad ledarskribents vardag. Ändå händer det att jag förvånas över nivån på avsändarens kritik.

Eftersom vissa ”pikanta detaljer” uppenbarligen undgått Pär-Arne Jigenius, tidigare PO och chefredaktör på GP, bidrar jag med glädje till denna upplysning: Centerpartiet är ett liberalt parti!

För tydlighetens skull citerar jag gärna ur idéprogrammet: ”Centerpartiets liberalism är social, decentralistisk och grön”.

Sådana grundvärderingar (inte partibok) var för övrigt också vad som efterfrågades när tjänsten som politisk redaktör utannonserades ett jobb som jag sökte av egen fri vilja och på egna professionella meriter vilket häpnadsväckande nog tydligen också behöver understrykas för Jigenius. Men konspirationsteorier är förstås mer spännande att ägna sig åt än kalla fakta.

Hallands Nyheter är en utmärkt lokaltidning och jag ser fram emot att som politisk redaktör, i samarbete med min kollega Bengt Wernersson, fortsätta utveckla den lokala opinionsbildningen. Detta uppdrag känns extra angeläget i dessa bistra tider då den mediala kartan ritats om och lokala ledarredaktioner tyvärr försvunnit i Västsverige.

Vad kulörmässiga förändringar beträffar kan jag dock stilla Jigenius oro, liksom tidigare M-politikern Bengt Olof Dikes då han funnit anledning att ge Jigenius eldunderstöd. Jag har inga skärsår att plåstra om. Ni ser dramatik där den inte finns!

Anledningen till att fler inte debatterat mitt kommande redaktörskap är helt enkelt att det inte ansetts kontroversiellt i något läger, utom möjligen hos herrar som inte riktigt hängt med i idéutvecklingen.

I dagsläget är Centerpartiet det liberala parti som har den mest livliga, spännande och öppna idédebatten i svensk politik. Som opinionsjournalist finner jag det härligt inspirerande. Däremot är det aldrig en ledarredaktions uppgift att vara partimegafon!

GP blir konservativ

Maria Haldesten lämnar GP:s ledarsida

Liberal etikett?

Politiske redaktören bör vara ansvarig utgivare
Maria Haldesten

mvredaktion

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.