Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Maria Groop Russel lämnar SVT

Publicerad: 24 oktober 2018, 09:30

Maria Groop Russel. Foto: Anders Strömquist

SVT:s allmän-tv-chef Maria Groop Russel slutar på SVT vid årsskiftet för att blir vice vd för Dramaten.


Ämnen i artikeln:

SVT

Den mångåriga SVT-medarbetaren Maria Groop Russel har haft flera höga positioner i tv-huset genom året. Hon har bland varit chef för Allmän-tv i Stockholm, för SVT Interaktiv och för Allmän-tv/Produktion/SVTi. Men nu lämnar hon företaget för att bli Dramatens nya vice vd.

”Det känns på ett sätt vemodigt att lämna alla fantastiska kollegor på SVT och Allmän-tv som är en så stor och viktig verksamhet när det gäller TV-program i Sverige. Men samtidigt känner jag mig glad, nyfiken och förväntansfull inför min nya viktiga och utmanande tjänst på Dramaten – en av de främsta kulturinstitutionerna inom svensk scenkonst”, säger Maria Groop Russel till SVT:s interntidning Vipåtv.

SVT:s vd Hanna Stjärne kommenterar bortfallet:

”Maria Groop Russel har gjort stora avtryck på SVT, från de första åren inom bland annat barnverksamheten, till tiden som chef och medlem i SVT:s företagsledning. Med energi, stark känsla för kreativa processer och en osviklig förmåga att hela tiden se till publikens bästa har hon lyft både sina ansvarsområden och sina kollegor. Jag önskar Maria varmt lycka till och gratulerar Dramaten till en strålande rekrytering.”

Från och med den 7 januari är Andreas Bedinger, i dag Allmän-tv-chef i Stockholm, tillförordnad divisionschef för SVT:s Allmän-tv-division.

SvD:s förre vd Gunilla Asker rekryterades till tjänsten som vice vd för Dramaten tidigare i år men hoppade av innan tillträdet. Sedan dess har stolen varit tom.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev