fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Margret Atladottir slutar på Politism

Publicerad: 19 januari 2018, 12:27

Efter närmare fem år på den vänsterinriktade opinionssajten Politism lämnar Margret Atladottir för att gå till Filip och Fredriks produktionsbolag Nexiko. Zina Al-Dewany blir hennes ersättare.

Ämnen i artikeln:

NöjesguidenPolitismNexiko

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Till Politism kom Margret Atladottir 2013 i samband med att opinionssajten drog igång. Dessförinnan hade hon arbetat fem år som chefredaktör för Nöjesguiden. Ett uppdrag hon tilldelades som 23-åring. I sin redaktörsroll på Politism har Margret Atladottir arbetat nära chefredaktören Eric Rosén. Nu lämnar hon för att gå till produktionsbolaget Nexiko. Där ska hon arbeta med Filip och Fredriks program Breaking News.

– Jag och Eric Rosén byggde Politism tillsammans från grunden så det känns vemodigt att lämna, men att jobba med tv, och Filip och Fredrik specifikt, har lockat ett tag, säger Margret Atladottir, som jobbar kvar januari ut.

Hon ersätts av opinionsjournalisten Zina Al-Dewany som vikarierat som redaktör på Politism under sommaren.

– Zina är en vass, rolig och stridbar skribent som det blir väldigt roligt att jobba mer med. Hon har en bred politisk kunskap kombinerat med ett brett tilltal, vilket passar oss perfekt.

Tillsammans med den tidigare Medievärlden-medarbetaren Lisa Bjurwald drev Margret Atladottir tidigare mediepodcasten Atladottir & Bjurwald. År 2015 fick de två ta emot utmärkelsen Årets MediaAmazon.

Läs gärna Medievärldens personporträtt av Margret Atladottir från 2009.

Läs också

MEDIEFOLK: Blev chefredaktör som 23-åring

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev