Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Marcus Gyllander byter SMHI mot Norrköpings Tidningar

Publicerad: 15 December 2009, 12:10

Marcus Gyllander återvänder till mediebranschen efter snart tre år som försäljningsansvarig på SMHI. I slutet av januari börjar han som marknadschef på Norrköpings Tidningar. Med fokus på att höja upplagan och öka trafiken i alla kanaler.


Ämnen i artikeln:

Norrköpings Tidningar

När bytte du senast jobb, och var kom du då från?

– I början av 2007 bytte jag arbetsplats till SMHI. Tidigare arbetade jag för Östgöta Correspondentens radiobolag: Radio & Co.

Vad ser du som ditt viktigaste uppdrag som ny marknadschef för NT?

– Vi ska öka närvaron hos kunderna och på marknaden med ett ständigt fokus att öka upplagan i de målgrupper som vi kan bli starkare. Höja trafiken på webben och få fler tittare till 24 NT:s tv-utbud är också väldigt centralt.

Vad tar du med dig från tidigare jobb?

– Att ständigt ha ett stort öra till kunder och medarbetare, allt för att kunna följa med i den snabba utvecklingen och stärka personalens kompetensutveckling.

Hur ofta ska man byta jobb – och varför?

– Egentligen tror jag att man inte behöver byta jobb ofta. Det viktiga är att man utvecklas på ett positivt sätt och får möjligheter till det. Står man däremot still i utvecklingen är det alltid bra att byta jobb som oftast leder till nya möjligheter.

Bjuda upp eller bli uppbjuden, vilket fungerar bäst?

– Bjuda upp, då jag är en nyfiken person.

Ett jobb du skulle vilja göra?

– Marknadsschef på NT, så klart! Och om jag får drömma lite så skulle jag vilja jobba med upplevelseindustrin i framtiden.

Ditt roligaste uppdrag hittills?

– Oj, det var svårt då jag har haft förmånen att få jobba med många olika projekt under åren. Mina sista år med SMHI har varit jätteroliga där vi byggt ihop ett starkt lag och ökat närvaron på våra marknader.

Arbetskamraten du skulle vilja jobba med igen?

– Jag kan inte välja någon enskild person utan väljer de medarbetare som alltid visat engagemang och vilja i både medvind och motgång.

När börjar du på NT?

– Jag tillträder min nya tjänst den 25 januari 2010.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Norrköpings Tidningar

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.