Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Mår psykiskt dåligt” passerade gränsen

Publicerad: 28 Mars 2012, 07:25

Att publicera en insändare med påståendet att en bloggande före detta politiker "mår psykiskt dåligt" är att gå över gränsen anser PO.


Inlägget i Eskilstuna-Kuriren handlade om att det fanns debattörer som kallade kritik för mobbning och försökte tysta sina meningsmotståndare. ”Sedan lång tid ägnar sig en avskedad politiker åt dylikt ofredande och visar tydligt att han mår psykiskt dåligt”, skrev en signatur som presenterades sig som pensionerad psykolog.

PO skriver: ”Det handlar inte längre om den omskrivnes hållning i en sakfråga utan om honom som person. Det problematiska med påståendet är att det syftar till att underminera tilltron till den omskrivnes argument utan att bemöta honom i sak. Det är dessutom ett påstående som det är svårt att försvara sig mot med trovärdighet.”

Att anmälaren, trots att han inte blivit namngiven, ändå var utpekad, baserar PO på följande resonemang: Han verkar på en liten ort, han har tidigare namngivits i debatten, och att han identifierats bekräftas av de reaktioner han fått från bekanta och på bloggen i samband med publiceringen.

Tidningen klandras av Pressens Opinionsnämnd.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.