Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Manfred Aronsson lämnar C More

Publicerad: 14 november 2017, 09:14

Bonnier Broadcasting organiserar om så att Mathias Berg blir operativ chef för både TV4 och C More och C More-chefen Manfred Aronsson lämnar företaget.

Ämnen i artikeln:

TV4Manfred AronssonC More

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


C More har de senaste åren gjort stora förluster. Förra året var rörelseresultatet -307 miljoner kronor. Enligt boksultskommunikén berodde det delvis på investeringar i teknik, innehåll och organisation, bland annat säkrades rättigheterna till Svenska hockeyligan.

– Sedan Manfred tog över för 3,5 år sedan har C More gått från att vara en verksamhet i djup kris där ett av alternativen var att sälja bolaget, till att i dag vara en bärande byggsten i vår långsiktiga strategi. Manfred och hans medarbetare har förbättrat tjänsten och rättighetsportföljen, ökat antalet abonnenter och fått fler nöjda kunder. Nu är C More väl förberett för att växla upp tillväxttakten ytterligare i nära samverkan med TV4, säger TV4:s vd Casten Almqvist i ett pressmeddelande.

Mathias Berg, som idag är operativ chef för TV4, får nu uppdraget att samordna och knyta ihop TV4 och C More digitalt.

– Som operativ chef för TV4 och chef för TV4 Play har Mathias Berg med sitt team visat vad ett modernt digitalt ledarskap kan skapa. 3,6 miljoner inloggade användare på TV4 Play och en kraftfull tillväxt både när det gäller konsumtion och affär talar sitt tydliga språk. Mathias får nu uppdraget att leda den fortsatta transformationen av våra varumärken och tjänster, och ännu tydligare koppla samman TV4 Play och C More. Det är ett naturligt nästa steg i vårt arbete med att ständigt förbättra användarresan på alla plattformar, säger Casten Almqvist i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev