måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Målmedvetet arbete har gjort Mittmedias sportredaktion mer jämställd

Publicerad: 27 januari 2017, 11:26

Från direktsänt uppsnack inför Östersund-Sundsvall i Hockeyettan. Henrik Gradin, tränare i Sundsvall, och Mittmedia Sports reportrar Amelia Mauritzon och Sanna Svanebo. Som båda började som sommarvikarier.

På ett och ett halvt år har Mittmedias sportredaktion gått från att bestå av 5 procent kvinnor till dagens 25 procent. Och arbetet med att locka fler kvinnor till sporten fortsätter, berättar Mattias Wallström.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


När Mittmedia fick den gemensamma sportredaktionen Mittmedia Sport i maj 2015 var 3 av 35 medarbetare kvinnor. Och sportredaktionen på gamla Promedia bestod av 100 procent män. Men i samband med att den nya redaktionen startade bestämdes att man aktivt skulle arbeta för att öka jämställdheten på sportredaktionen.

Mattias Wallström, som tidigare var sportchef och den som startade Mittmedia Sport, har hållit i arbetet kring jämställdhet på sportredaktionen. Numera jobbar han som ansvarig för sportens affärsutveckling, men i det jobbet ingår han i sportledningen som har ansvaret för Mittmedia Sport.

I dag är 15 av 59 medarbetare på Mittmedia Sport kvinnor. Mattias Wallström berättar att målet är att redaktionen så småningom ska vara helt jämställd. Något uttalat datum för när finns inte, men att det är dit Mittmedia ska är helt klart.

Inför sommaren 2016 gjordes en första ordentlig rekryteringsoffensiv. 12 av 17 sommarvikarier som plockades in var kvinnor. Förhoppningen var att lyckas behålla några av dem. Och det gick bra.

– Vi anställde fyra sommarvikarier, varav tre var kvinnor. Ytterligare två erbjöds jobb men tackade nej. Övriga hoppar in och frilansar parallellt med sina studier.

När Mattias Wallström och hans kollegor började arbeta med rekryteringen av kvinnor var det ”ett hardcore jobb”, berättar han. De sökte upp kvinnliga journalister, ringde och presenterade sig och berättade vad de jobbade med. Han säger att det blivit märkbart lättare att rekrytera kvinnor det senaste året.

– När vi drog igång på allvar var det ett på grund av att det fattats ett strategiskt beslut att vi skulle förändra uppsättningen medarbetare. Och då behövde vi jobba hårt för att hitta kvinnor. Men nu, i och med att vi tagit in fler kvinnor, märker vi att fler också hittar till oss.

Han understryker att det är viktigt att kvinnorna när de väl fått en plats på redaktionen får samma utrymme som männen.

– De ska synas och höras och göra samma saker som alla andra. Det ska inte bli så att kvinnorna bara intervjuar andra kvinnor – utan de ska bevaka sporten på samma sätt som deras manliga kollegor.

Att prata om jämställdhet på redaktionen och att hela tiden ha det perspektivet, beskriver Mattias Wallström som viktigt.

– Jag tror att det är bra för hela branschen att föra en diskussion kring det här. På Mittmedia har vi varit rätt kaxiga och satt upp höga mål – ändå har vi lyckats. Det gäller bara att arbeta målmedvetet. Och det säger jag inte för att lyfta fram oss utan för att det här är en jäkligt viktig fråga.

Nyligen fick en krönika skriven av Mittmedias Sofia Fors stor spridning. Rubriken var Måste man ha snopp för att kunna något om handboll?. I krönikan uppmärksammade Fors att Aftonbladets Sportbladet, i en enkät där nio experter uttalade sig om Sveriges chanser i handbolls-VM, inte låtit en enda kvinna komma till tals.

– Det är ett exempel på ett ämne som jag inte tror att en manlig journalist hade tänkt på.

Kan du se att sportbevakningen i dag ser annorlunda ut jämfört med när redaktionen var än mer dominerad av män?

– Jag tycker det märks att vi alla har fått in ett annat tänk kring hur man angriper ett ämne. Och det tror jag inte har att göra med om man är man eller kvinna utan att grupper som består av personer med olika kön, ålder och bakgrund får bättre diskussioner vilket gör att innehållet blir starkare.

Nästa steg blir att få in fler kvinnor i ledningsgrupperna. Efter ett par kvinnliga avhopp är i dag fem av sex i sportledningen män. För att kvinnorna där ska bli fler gäller det att ge folk chansen att växa i sina roller, säger Mattias Wallström.

Och därefter börjar arbetet med att öka den totala mångfalden på redaktionen.

– Där ser det fortfarande inte bra ut. Vi har valt att börja med jämställdheten, där vi legat riktigt långt efter. Men sedan har vi ett jättejobb att ta tag i vad gäller mångfald.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev