Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Malin Ekman blir SvD:s USA-korre

Publicerad: 8 april 2019, 05:05

Malin Ekman ersätter Sandra Johansson som USA-korrespondent för Svenska Dagbladet. Foto: Malin Hoelstad/SvD

Till hösten åker Malin Ekman till USA för Svenska Dagbladets räkning. "Med Malin Ekman på plats i USA är jag övertygad om att SvD kommer att kunna ge läsarna en ännu bättre utrikesbevakning", säger tidningens publisher Anna Careborg.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Från och med i höst är det Malin Ekman som rapporterar från USA för Svenska Dagbladet. Hennes arbete kommer att utgå från New York, där hon tidigare bott.

– Det är förstås ett fantastiskt förtroende. Jag känner mig väldigt taggad att ta mig an uppdraget, samtidigt som jag är ödmjuk inför uppgiften. Jag har rört mig i skärningspunkten mellan media, ekonomi, kultur, tech och svensk politik de senaste sex åren. USA har jag skrivit om utifrån de stora tech-oligipolen, men amerikansk politik är ett nytt område för mig. Nu har jag några månader på mig att läsa på, säger Malin Ekman i ett pressmeddelande.

Malin Ekman är mediekolumnist i Svenska Dagbladet och expert på Medievärlden Premium. Utöver det driver hon intervjusajten Readligion.com tillsammans med entreprenören Sophia Bendz. I sin roll som USA-korrespondent kommer hon att förmedla nyhetsjournalistik, fördjupningar och berättelser för tidningens läsare.

– Jag ser fram emot att få möjlighet att bredda mina perspektiv och skildra det amerikanska livet och politiska landskapet. Jag drivs av att komma bakom nyhetsrubrikerna och försöka berätta den större storyn. Mitt mål är att fortsätta med den typ av journalistik jag gör i dag – analyser, kommentarer och mer djuplodande reportage och intervjuer – fast på amerikansk mark, säger Malin Ekman.

SvD:s publisher Anna Careborg kommenterar:

– Med Malin Ekman på plats i USA är jag övertygad om att SvD kommer att kunna ge läsarna en ännu bättre utrikesbevakning. Malin Ekman har ett brett register, hon är bra på både intervjuer, granskningar och kan skriva personligt, samtidigt som hon behärskar nyhetsjournalistiken fullt ut.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News