Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mälardalspaketet byter chef – Andreas Löwgren går vidare

Publicerad: 18 December 2008, 07:10

Andreas Löwgren lämnar Mälardalspaketet för nya utmaningar. Under hans snart 4 år har paketet vuxit med 400 procent. - Jag är glad att jag stannat under 2008. Vi gör all time high.


Ämnen i artikeln:

Mälardalspaketet

Våren 2005 tog Andreas Löwgren hand om Mälardalspaketet, med Dagens Nyheter, Eskilstuna-Kuriren, Nerikes Allehanda, VLT och Upsala Nya Tidning. Då hade paketet svårt att få genomslag – ingen hade det som sitt särskilda ansvar.

Sedan dess har paketet ökat omsättningen med 400 procent och Andreas prisbelönts för sitt sälj.

I år ökar omsättningen med 22-23 procent, trots att de viktiga platsannonserna gått bakåt.

– I november ökar vi med 30 procent mot fjolår, säger Andreas.

I februari-mars talade Andreas Löwgren med sin chef Henrik Stangel om att gå vidare till nya uppdrag. Att arbeta med paket i en matrisorganisation är ensamt.

Rekryteringen av ersättaren skulle skötas diskret och det skulle vara klart med nytt jobb för Andreas innan allt blev offentligt. Men av misstag la rekryteringsfirman ut jobbet på nätet.

– Jag stannar till dess jag satt in min efterträdare i jobbet. Jag har ju allt i huvudet. Mälardalspaketet ligger extremt när mitt hjärta.

Blir du kvar i DN-huset?

– Kanske. Jag blir kvar i branschen, med all säkerhet i Stockholm. Det här handlar inte om att jag söker mig tillbaka till Västerås.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Mälardalspaketet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.