Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Magda Gads Vinterprat ersätt med Rikard Wolffs

Publicerad: 21 december 2017, 08:33

Rikard Wolff. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Lyssnarnas val, Magda Gad, tvingas ställa in sin medverkan på grund av sjukdom. Därför återutsänds Rikard Wolffs vinterprat från 2012.


För två veckor sedan presenterades Årets vinterpratare i P1. En av dem som lyssnarna hade önskat var journalisten Magda Gad. Men nu har hon blivit tvungen att ställa in på grund av hälsoskäl:

”Jag känner mig enormt glad, stolt och hedrad över att lyssnarna önskade mig som Vintervärd och jag vet att många har väntat på det här programmet, men tyvärr har det uppstått hindrande omständigheter som jag inte har kunnat råda över. 2017 har varit ett arbetsamt år för mig då jag bevakat slutoffensiverna mot IS i både Irak och i Syrien och det slutade med att jag blev sjuk. Jag har nu tid för välbehövd återhämtning och semester fram till januari”, säger Magda Gad.

Programmet skulle ha sänds den 29 december men nu återutsänds skådespelaren Rikard Wolffs Vinter i P1 från 2012 i stället. Wolff dog i november i år efter en tids sjukdom. Han blev 59 år.

”Vi är väldigt ledsna över att Magda Gad inte kan fullfölja sitt Vintervärdskap nu när lyssnarna önskade henne så högt. Det känns samtidigt fint att återutsända Rikard Wolffs mycket uppskattade Vinterprogram nu när han inte längre finns med oss”, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar och Vinter i P1.

Läs också

De ska vinterprata

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev