Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Magda Gad prisas för sin utrikesjournalistik

Publicerad: 13 September 2016, 05:57

Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad. Foto: Linnéa Kihlström

Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad tilldelas årets Cordelia Edvardson-pris för att hon gör läsarnas blick klarare.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Juryns motivering lyder: ”Med suverän känsla för rytm och scener berättar Magda Gad om platser dit de flesta aldrig reser och aldrig vill resa. Stilen är hårdkokt men inte cynisk, språket sparsamt på uttyck och uttrycker därför desto mer. Magda Gad gör vår blick klarare.”

Tidigare pristagare är Cecilia Uddén, Richard Swartz och Tom Alandh. Årets prisutdelning sker den 27 september på Kungliga biblioteket i Stockholm.

Journalisten och författaren Cordelia Edvardson var Svenska Dagbladets korrespondent i Jerusalem i tre decennier. Hon prisades flera gånger om för sin journalistik innan hon gick bort 2012. Cornelia Edvardson-priset instiftades av Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, och tilldelas vartannat år en journalist som ”har ett starkt engagemang, ett personligt tilltal och en blick för det stora i det lilla”.

Juryn består av Christina Jutterström, Peter Kadhammar, Kaj Schueler, Axel Andén, Anne Lagercrantz och Ester Pollack.

Läs Medievärldens personporträtt av årets pristagare Magda Gad här.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.