Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Madeleinedomen inte offentlig än

Publicerad: 31 Juli 2009, 09:43

En av Tysklands "hovrätter" skärpte domen mot tyska förlaget Klambt för förtal av prinsessan Madeleine. Hovet och dess advokat har ännu inte läst domen.


Utslaget från Oberlandesgericht i Hamburg innebär att Madeleine tilldöms ett skadestånd på 400 000 euro. Det är en höjning med 100 000 euro från utslaget i första instans.

Hur höjningen motiveras, och hur rätten resonerat i övrigt är inte känt, mer än de uttalande som gjorts av domstolens talesman, citerad av tyska medier återgivna av TT, som sagt att man funnit att Madeleine utsatts för en ”hänsynslös” kampanj och att de prövade publiceringarna är ”obestridligen osanna”. Domen ska ha en ”hämmande effekt”.

Varken hovet eller dess advokat Matthias Prinz har läst domen, som inte blivit offentlig än.

Publiceringarna i Klambts tidningar Frau mit Herz och Welt der Frau gjordes mellan 2000 och 2004. En dom i Europadomstolen där prinsessan Caroline av Monaco vann över Tyskland har inneburit att den tyska pressen dämpat sin kändisbevakning. Enligt hovet har rättsprocessen om förtalet av Madeleine också haft effekt.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.