Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

MAD Magazine lägger ned nyutgivningen

Publicerad: 4 juli 2019, 07:24

Det amerikanska satirmagasinet MAD kommer sluta ge ut nya utgåvor. I stället ska tidningar med gammalt material säljas i nischade butiker, rapporterar Comicbook.com


Satir- och skämtmagasinet MAD har publicerat provokativ humor sedan 1952. Men nu är det slut med nya seriestrippar. Från och med i höst kommer tidningen bara att publicera gammalt material i tidningar med en ny framsida. Tidningen kommer inte längre att säljas hos vanliga tidningsåterförsäljare utan bara via prenumeration och serietidnings-affärer, skriver Comicbook.com.

DC-comics, som äger MAD sedan 2017, kommer dock fortsätta att publicera en årlig årsspecial, böcker och samlarutgåvor med nytt material, skriver Comicbook.com. Enligt sajten har det varit svårt för MAD att nå ut sedan ägarbytet på grund av konkurrens från skämtsajter på internet, vilket skulle förklara beslutet att lägga ned utgivningen.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News