Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Macho i Punkt SE

Publicerad: 13 April 2007, 13:15

Med start på måndag kommer tidningen Macho att ha ett eget uppslag i Punkt SE - De tillför en journalistik som vi inte kan göra själva, säger Punkt SE:s chefredaktör Niklas Silow.


Macho är en avknoppning från Gringo och har fokus på könsroller. Tidigare fanns Macho som en bilaga i Aftonbladet Klick en gång i månaden, men det samarbetet avbröts förra veckan. Nu tar Punkt SE över och publicerar ett uppslag en gång i veckan.

– Vi vill ha in könsrollsfrågan, på det speciella sätt som Macho gör det: med lätt hand, genom att vända på perspektiven, och med glimten i ögat. Det är svårt att göra i vanlig nyhetsjournalistik, säger Niklas Silow.

Macho får inte betalt av Punkt SE. Tidningen får ett eget uppslag varje måndag och där har de rätt att sälja annonser motsvarande en halvsida.

– Punkt SE är perfekt för oss. Det är en ung tidning och vi vill prata med ganska vanliga människor om jämställdhetsfrågor för att visa hur mycket de frågorna påverkar vår vardag. Vi vill inte vara en tidning för de redan frälsta, säger Inti Chavez Perez, redaktör på Macho.

Imorgon firar Macho ett år.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.