Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

M: TF och YGL måste värnas

Publicerad: 15 Mars 2011, 06:23

Fem moderata riksdagsledamöter går i dag ut på DN Debatt för att värna om rätten till undantag för Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen. Oavsett slutresultatet av den lambertzka utredningen.


Ämnen i artikeln:

DN

De fem moderatpolitikerna, Mats Johansson, Hans Wallmark, Maria Abrahamson, Inger René och Anti Avsan, hävdar på DN debatt att det debattbetänkande som presenterats inte löser problemen med nuvarande modell. I stället kan den leda till en försvagning av det nuvarande skyddet:

Vi hävdar därför, i likhet med bland andra JO Hans-Gunnar Axberger (Dagens Juridik 2/3) att modelltänkandet kan arkiveras. Det fortsatta arbetet bör gå vidare med en uppdatering av TF och YGL, om så befinns nödvändigt främst för att möta den växande skörden av hat och förtal på nätet.

Politikerna understryker att det, i händelse av en konflikt, gjordes undantag för TF och YGL i samband med EU-inträdet och att det måste vara den svenska linjen även fortsättningsvis. Oavsett vad den lambertzka utredningen kommer fram till.

Ämnen i artikeln:

DN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.