Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

M:s kulturpolitiska talesperson: ”Inget sådant förslag nationellt”

Publicerad: 13 maj 2019, 09:23

Lotta Finstorp, kulturpolitisk talesperson för Moderaterna. Foto: Foto: Fredrik Wennerlund/ Mordetarena

Foto: Wikimedia.

Lotta Finstorp, Moderaternas kulturpolitiska talesperson, kommenterar nu Stockholms länsförbunds beslut om att verka för att Public service skrotas. "Vi får diskutera detta på partistämman i höst", skriver hon i ett mejl till Medievärlden.


Ämnen i artikeln:

Public serviceModeraterna

Det var under helgens moderata länsförbundsstämma i Stockholms län som ett förslag om att avskaffa Public service vann majoritet. Det var på initiativ av ungdomsförbundet MUF som en majoritet av de närvarande ombuden röstade för att de ska verka för att på sikt lägga ned SR, SVT och UR.

Nu kommenterar moderaternas kulturpolitiska talesperson Lotta Finstorp beslutet för Medievärlden. I en mejlkommentar skriver hon att det inte finns ett sådant förslag på nationell nivå i dagsläget, men att det är upp till den moderata partistämman i höst att diskutera frågan.

– Vi har inget sådant förslag nationellt i dag. Det är beslut som fattats på lokala förbundsstämmor. På partistämman i höst får vi sedan diskutera detta, så som vi gör med en rad andra frågor, skriver hon.

Moderaterna i Stockholms läns förslag har mött kritik.

Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Annelie Karlsson säger till SVT Nyheter att förslaget är ”helt galet” och att Public service aldrig behövts mer än i dag.

Den tidigare allianskollegan Christer Nylander (L), ordförande i riskdagens kulturutskott, säger till programmet:

”Jag tycker det är beklagligt att Moderaterna i Stockholms län tar detta beslut. Sverige behöver mångfald i media, mångfald av medier och vi behöver public service. Vi behöver mer granskning, mer skildring, mer fördjupning – inte mindre”, skriver han i en kommentar till SVT Nyheter.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Public serviceModeraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.