söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

M-politiker vill kicka Ekochefen

Publicerad: 4 september 2017, 04:25

Det är en befängd anklagelse att Ekot har en politisk agenda. Men den artikel om Ulf Kristersson som publicerades i fredags borde inte ha lagts ut. Det anser Ekochefen Olle Zachrisson. Samtidigt kräver m-politikern Christofer Fjellner att han avskedas.

Ämnen i artikeln:

Ekot

I fredags publicerade Ekot en artikel på nätet där en faktagenomgång av de blåsväder som den moderate partiledarkandidaten Ulf Kristersson varit inblandad i under sin politiska karriär.

Det var ett utkast och borde inte ha publicerats i den formen, med det urvalet och de formuleringarna skriver Ekots chef och ansvarige utgivare Olle Zachrisson och publiceringschefen Klas Wolf-Watz i ett inlägg på Ekots redaktionsblogg.

”Vi är en stor redaktion som publicerar nyheter dygnet runt, alla dagar om året. Då gör vi självklart misstag ibland. Det är beklagligt men vi försöker att snabbt rätta våra fel och förklara oss. Vi anklagas då och då för partiskhet från olika läger och vi kritiseras ofta från olika intressegrupper eller parter i en konflikt. Vi noterar kritiken, utvärderar hur vi har gjort vårt jobb, agerar och svarar om det behövs och håller huvudet kallt vilket anstår en oberoende nyhetsredaktion.”

Men ursäkten räcker inte för moderatpolitikern Christoffer Fjellner som både sitter med i EU-parlamentet och i moderaternas partistyrelse. I ett inlägg på Twitter skriver han att han ”utgår från att den som är ansvarig här inte går till jobbet på måndag”. I en annan tweet skriver han ”Ni kallar er Sveriges ledande nyhetsredaktion. I politiken hade någon fått sparken för det här. Vem får sparken på @sr_ekot?”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev