Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

M anmäler Johansson (S) för dålig information

Publicerad: 1 mars 2019, 09:21

Morgan Johansson. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Moderaterna anmäler justitieminister Morgan Johansson för att han inte informerat riksdagen om att Sverige bytte fot i frågan om upphovsrättsdirektivet. Morgan Johansson menar tvärtom – de har informerat riksdagen flera gånger.


Ämnen i artikeln:

RegeringenModeraterna

Flera av riksdagens partier har varit kritiska till att regeringen röstade för det uppmärksammade upphovsrättsdirektivet som förhandlas på EU-nivå. Tidigare har justitieminister Morgan Johansson blivit kallad till Näringsutskottet för att förklara varför regeringen bytte fot.

Nu anmäler Moderaterna honom till konstitutionsutskottet, skriver TT. Moderaterna menar att regeringen inte förankrat beslutet i riksdagen. ”Direktivet om upphovsrätt har förhandlats i ett och ett halvt år och under den tiden har regeringen bara förankrat Sveriges position en gång, i maj 2017”, Står det i anmälan skriver TT.

Men Morgan Johansson skriver på Twitter att det inte stämmer. Tvärtom har riksdagen informerats totalt åtta gånger.

”Jag ser fram emot en KU-granskning. Regeringen har informerat riksdagen i denna fråga 8 gånger, senast den 5 februari 2019. Moderaterna har inte haft några invändningar och aldrig lagt några reservationer”, skriver Morgan Johansson.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

RegeringenModeraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.