Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lyssna på The Economist på Ipad

Publicerad: 19 November 2010, 05:58

I dag släpper troligen The Economist sina appar för Ipad och Iphone. Där ska artiklarna även finnas att lyssna på. (Uppdaterad med bekräftelse från The Economist)


Ämnen i artikeln:

Ipad

Är man prenumerant kostar det inget att läsa sin tidning på Ipad. Alla andra får betala, priset ligger på 3.49 euro.

För det får man ett magasin där man förutom att läsa artiklarna också kan lyssna på dem skriver Paidcontent.org.

Magasinet har inga problem med vikande upplaga, tvärtom.  Och mer ska det bli, inte minst på den digitala sidan. Oscar Grut, vd för The Economists digitala medier har som mål att på tre års sikt ska det finnas omkring en miljon betalande läsare för magasinets olika plattformar.  Snart finns man även för Androidplattor.

Uppdatering:

The Economist har nu bekräftat att magasinet släpps som Ipad-app.

Det svenska lösnummerpriset blir 45 kronor. Varje torsdag klockan 22.00 kommer går ett nytt nummer att ladda ner på app-store.

I ett pressmeddelande säger chefredaktör John Micklethwait:

Vi har ändrat format på tidningen för att optimera den för dessa enheter men samtidigt behållit den gamla välkända känslan av The Economist, med samtliga artiklar, diagram, kartor och foton från veckans pappersupplaga. Vi har också integrerat vår ljudversion, inläst av professionella nyhetsuppläsare, vilket gör det enkelt att växla mellan att läsa och lyssna på innehållet.”

Ämnen i artikeln:

Ipad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.