Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lysekilsposten vädjan till Kuhnke

Publicerad: 12 November 2014, 06:34

Moderaternas klåfingriga och brutala mediepolitik medförde stora intäktsförluster för Lysekilsposten. Tidningens ägare vädjar därför till Alice Bah Kuhnke att tidningen skulle få tillbaka sitt presstöd.


Den förra regeringen tog bort den undantagsregel som gjorde att Lysekilsposten fick behålla sitt presstöd trots att tidningen bara har en 30-procentig hushållstäckning på utgivningsorten.

Det har resulterat i att tidningen gjorde en förlust på 1,3 miljoner kronor första halvåret i år och att ledningen kämpar med näbbar och klor för att hålla upplagan under den nivån.

Det finns skrämmande exempel på hur vi tvingats neka en sjuk pensionär att prenumerera för att inte riskera presstödet. Det skriver ledningen i sin vädjan till kulturminister Alice Bah Kuhnke där de hoppats på att få tillbaka sitt presstöd för i år.

Men kulturministern konstaterar att frågan hanteras av Presstödsnämnden och att varken hon eller regeringen har möjlighet att ens pröva frågan.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.