Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lyckad start för Smålandspostens nya app

Publicerad: 4 maj 2018, 06:59

Jens Pehrson, marknadschef på Smålandsposten. Fotograf: Lars-Göran Rydqvist

Redan första dagen hade den nya appen 4 000 aktiva användare. "Ett fantastiskt resultat sett till vårt lokala universum", säger tidningens marknadschef Jens Pehrson.


Ämnen i artikeln:

Smålandsposten

I går torsdag släppte Smålandsposten sin nya nyhetsapp MinSMP som bland annat gör det möjligt för tidningens prenumeranter att skapa ett personligt nyhetsflöde.

Redan vid lunchtid på torsdagen hade appen över 2 000 aktiva användare. På kvällen hade siffran fördubblats och nyhetsappen var en av de mest nedladdade i Apples App store.

Jens Pehrson, marknadschef på Smålandsposten, är nöjd:

– När jag stängde ned analysverktyget på kvällen hade vi haft nästan 4 000 aktiva användare i appen under dagen. Ett fantastiskt resultat sett till vårt lokala universum. Vi visste att våra läsare i hög grad använder digitala kanaler men det här var över förväntan.

Han ser framgången som ett tecken på att Smålandsposten gör ett bra jobb:

– Sedan är det ju varken papper eller appar som är vår egentliga produkt. Det är journalistiken. Och det här är ett tecken på att de läsare som valt att finansiera vår verksamhet gillar det vi gör.

Vem som helst kan ladda ned appen kostnadsfritt men för att ta del av Smålandspostens innehåll behöver man ha en prenumeration på tidningen. Ambitionen är att appen ska göra det enklare och snabbare för läsarna att ta del av nyheterna.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Smålandsposten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.