Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lyckad mars för landsortspress

Publicerad: 11 april 2017, 05:52

Mars blev en bra försäljningsmånad för landsortspressen och för första kvartalet är nu kategorin större än storstadspressen i Mediebyråbarometern.

Ämnen i artikeln:

Mediebyråbarometern

Landsortspressen ökade sin mediebyråförmedlade försäljning med 9,2 procent i mars. För årets första tre månader blev den totala försäljningen 183 miljoner kronor.

Storstadspressen tappade 14,2 procent av motsvarande försäljning i mars vilket innebar att totalsumman blev 170 miljoner kronor för januari, februari och mars tillsammans. För första gången är nu landsortspressen större på kvartalsbasis.

Kvällspressen som också tappat rejält under en längre period bromsade minskningen i mars med ett tapp på 5,4 procent. Försäljningen för kvartalet blev 31 miljoner kronor.

De totala reklamköpen via mediebyråerna ökade med 11,7 procent vilket motsvarar affärer för 1,2 miljarder kronor.

– Mars var en mycket stark månad för medieinvesteringarna. Volymerna ökade med över 11 procent och hittills i år har de totala investeringarna ökat med över 6 procent. Bio går som tåget och ökade tvåsiffrigt för tredje månaden i rad. Investeringarna i kategorin är nästan fördubblade jämfört med samma månad 2016 och den totala ökningen hittills i år ligger på över 70 procent. Ett ökat fokus på rörlig bild och på att nå unga målgrupper spelar kategorin rakt i händerna. Bio redovisar fortsatt ökning i antal besökare – och medieinvesteringarna följer efter. Den starka konjunkturen för medieinvesteringarna i stort visar ännu inga tecken på avmattning, säger Staffan Slörner, vd för Sveriges Mediebyråer i en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev