Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

LT stärker skyddet inför gangsterrättegången

Publicerad: 16 november 2011, 09:07

Inför den stora gängrättegången har Länstidningen sett över såväl det yttre skyddet som det personliga skyddet för vissa medarbetare.


För nästan två sedan sköts en X-teammedlem ihjäl på en spelklubb i Ronna, en stadsdel i Södertälje. Ett halvår senare sköts två bröder ihjäl på samma spelklubb. Den grova kriminaliteten har vuxit sig stark i Södertälje.

I dag släpps åtalet mot 17 personer för inblandning i dessa mord samt annan grov brottslighet. De ingår i det så kallade Södertäljenätverket. Rättegången som börjar nästa vecka ska av säkerhetsskäl hållas i Stockholms tingsrätts säkerhetssal.

Länstidningen har skrivit mycket om gangsterkriget och kommer att följa rättegången. Det medför också att såväl tidningens skalskydd som det personliga skyddet för vissa reportrar ska ses över enligt tidningschef Katrin Säfström:

Det finns ingen konkret hotbild i dag, men vid den här typen av bevakning är det rutin av stärka skyddet.

Har ni kontaktats av de här personerna för något som ni skrivit tidigare?

Det är inte sälla som vi blir kontaktade av folk som är missnöjda med det vi skrivit om dem. Även i det här fallet så har vi fått flera samtal.

Vilka åtgärder handlar det om?

Det kan jag inte gå in på, säger Katrin Säfström.

Katrin Säfströms krönika om bevakningen av gangsterrättegången:

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.