Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

LT stänger kommentarsfälten

Publicerad: 26 Oktober 2016, 06:17

Olov Carlsson. Foto: Rickard Kilström

Länstidningen i Södertälje gör som allt fler tidningshus – flyttar debatten till Facebook.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Beslutet har fattats mot bakgrund av att attityden mot såväl LT:s journalister som tidningens journalistik blivit tuffare:

”När vi införde kommentatorsfunktionen var klimatet ett annat. Tonen en annan. Då fördes från tid till annan, långa, sansade diskussioner i våra kommentatorsfält som bidrog till en ökad förståelse och ett fördjupat samtal i viktiga samhällsfrågor”, skriver Olov Carlsson, chefredaktör och ansvarig utgivare, i den egna tidningen.

I dag är det inte så längre. I stället lägger redaktionen allt mer tid på att moderera och hantera kommentarer från allt färre skribenter, konstaterar Olov Carlsson:

”Vare sig kvaliteten eller antalet individer som kommenterar motiverar nämligen den relativt stora arbetsinsats som krävs för att moderera och granska våra kommentatorsfält. Det är tråkigt, men nödvändigt.”

Möjligheten att kommentera kommer dock även fortsättningsvis att finnas kvar på LT:s Facebooksida. Enligt Olov Carlsson är det också ett sätt att minska antalet anonyma kommentatorer.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.