Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lotta Folcker blir tv-chef på Aftonbladet

Publicerad: 3 maj 2016, 08:45

Går från ställföreträdande till permanent affärsområdeschef för Aftonbladet TV och får därmed det övergripande ansvaret för tv-verksamheten. Hon efterträder Jan Scherman.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSofia Olsson Olsén

I slutet av 2013 lämnade Lotta Folcker TV4 efter närmare 10 år för att börja på Aftonbladet. Då gick hon in som producent för bevakningen av valrörelsen och riksdagsvalet 2014. Senare utsågs hon till programchef. En roll hon bland annat varit med och skapat flera helt nya programformat i.

”Lotta Folcker blir som Aftonbladets tv-chef en nyckelperson i vår ambition att stärka vår ledande position inom tv online och att utveckla vår redan framgångsrika affär på området rörlig bild”, säger Sofia Olsson Olsén, publisher Aftonbladet, i ett pressmeddelande.

Lotta Folcker började som researcher på TV4 och gick senare över till att bli chef för Nyhetsmorgon. Utöver det har hon arbetat ett decennium som skrivande journalist.

Nu tillträder hon som tv-chef på Aftonbladet med omedelbar verkan. Hon efterträder Jan Scherman, som i mars gick ut med att han tänkte lämna uppdraget.

”Lotta Folcker har en lång och gedigen erfarenhet av såväl den traditionella tv-branschen som utveckling av rörlig bild online. Hon är en duktig journalist och en driven chef och jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med henne” säger Sofia Olsson Olsén, i en kommentar.

I dagsläget ingår Lotta Folcker i Aftonbladets redaktionsledning. Nu blir hon också en del av Aftonbladets företagsledning.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.