Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lokaltidningen till 37 000 hushåll i Halmstad

Publicerad: 15 Maj 2008, 07:53

Danska Politikens lokaltidningar blir fler, när man från slutet av maj ger ut en edition i Halmstad. Editionen får en upplaga på 37 000 en gång i veckan och når hundra procent av hushållen i Halmstads stad.


Lokaltidningen är på väg mot 30 editioner i södra Sverige. Med Halmstads kommun adderad når man nu nästan 630 000 hushåll.

Inledningsvis når den nya editionen alla hushåll i Halmstads stad. På sikt ska det samma gälla hela kommunen.

I satsningen ingår en undersajt på lokaltidningen.se.

Lokaltidningen ingår sedan i vintras i Riksmedia. Marknadschefen Jonas Natt och Dag vill att Halmstadseditionen också ska göra det.

– Jag har informerat Riksmedias vd Leslie Marsden. De ska ju stämma av andra samarbeten de kan ha i Halmstad.

De svenska lokaltidningarna omsatte 107 miljoner 2007. Målet är att den ska öka med 30 miljoner under 2008. Hur många de nya editionerna blir och var de startas vill inte företaget säga idag.

Den danska delen av Politikens gratistidningar gav en vinst på  12 procent 2007. Dit har den svenska verksamheten inte nått, men ger sedan 2006 ett positivt resultat.

Politiken nämns som en av kandidaterna till att köpa Gisab. Dock skulle ett sådant övertag skilja sig från det koncept Lokaltidningen använt för sin expansion.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.