Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lokaltidningen köper Laholms Tidning

Publicerad: 5 Mars 2019, 12:12

Lokaltidningen, som ger ut en flera lokala veckotidningar, har köpt upp utgivningsbeviset för nedlagda Laholms Tidning. Det bekräftar tidningens vd Jan Halling för Medievärlden. UPPDATERAD


Laholms Tidning kommer att återuppstå i någon form. Lokaltidningarna, som ägs av danska Politikens dagaviser, har köpt tidningens utgivningsbevis. Det bekräftar tidningens vd Jan Halling för Medievärlden.

– Jag kommer under dagen att informera mer om det här, säger han.

Ett pressmeddelande kommer att skickas ut under eftermiddagen, säger Jan Halling.

Det har varit flera vändor kring Laholms Tidning efter konkursen. I slutet av januari såg det ut som att hoppet var ute för tidningen när Gota Media drog sig ur förhandlingar om att köpa tidningen.

Lokaltidningarna ger ut flera lokala tidningar och en gemensam sajt för dessa. Nyligen la man ned den lokala utgåvan i Laholms grannkommun Båstad.

Uppdatering: På Lokaltidningens hemsida skriver de nu om affären. Själva övertagandet kommer ske genom att Lokaltidningen Laholm byter namn till Laholms Tidning. Den kommer att distribueras under helgen gratis till alla hushålls i området. Det kommer också att startas en hemsida för den nya lokaltidningen.

Samarbetet har skett mellan Lokaltidningen och Laholms Tidnings Vänner som startades efter att tidningen gick i konkurs.

Anders Sjölin, ansvarig utgivare, säger till Lokaltidningen att han ser fram emot den nya tidningen med tillförsikt.

”Vi är just nu i ett planläggningsskede, där vi ibland annat skall förhandla med facket och anställa personal. Men intresset för tidningen är jättestort vilket så klart beror på det stora lokala engagemang som finns i staden”, säger han till Lokaltidningen.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.