Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lokaltidningar samarbetar kring omtalat mordfall

Publicerad: 18 augusti 2016, 06:57

Eskilstuna-Kuriren, VLT och Bärgslagsbladet/Arboga Tidning har gått ihop för att skapa nyhetsmaterial kring ett morddrama.


Ämnen i artikeln:

VLTEskilstuna-Kuriren

Ett telefonsamtal från Eskilstuna-Kurirens chefredaktör Eva Burman till  VLT och Bbl/AT:s chefredaktör Daniel Nordström var vad som krävdes. Därefter arbetar tre lokaltidningsredaktioner tillsammans för att beskriva ett uppmärksammat mordfall som skedde i en sommarstuga utanför Arboga i början av månaden. I berättelsen om mordet – som en 41-årig kvinna och hennes 18-årige pojkvän gripits och anhållits för – finns kopplingar till Eskilstuna, Västmanland och Arboga.

En gemensam grupp bildades därför på lokaltidningarna för att närstudera mordfallet. Resultatet av det är flera nu pågående publiceringar i papperstidningarna samt på tidningarnas webbsidor.

”Helt plötsligt har tre lokaltidningsredaktioner, som inte har lika stora resurser som rikstidningarna, på kort tid skapat en gemensam grupp som ägnar sin tid till denna märkliga, komplicerade och skrämmande mordhistoria.” skriver Daniel Nordström i ett blogginlägg om samarbetet.

Materialet redaktionerna utgått från i samtliga publiceringar är alltså detsamma. Det som skiljer publiceringarna åt är utgivarbeslut samt prioritering av nyhetsmaterialet.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VLTEskilstuna-Kuriren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.