Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lokaltidningar på luffen i bevakningsområdet

Publicerad: 29 maj 2018, 10:58

Fotograf Claudio Britos, reportrarna Henrik Lindstedt och Anna Sjögren, och nyhetschefen Hanna Thåström. Reportern Rasmus Panagiotis Colombus och webbchefen Jonas Grönvik är också med på luffen men är inte med i bild.

Redaktionen för Direktpresstidningarna BotkyrkaDirekt, HuddingeDirekt och SkärholmenDirekt är ute på luffen denna vecka: vandrar, sover i vindssydd och skriver om platser och personer på vägen.


Ämnen i artikeln:

Direktpress

Igår lämnade hela redaktionen Skärholmen och gav sig ut på vandring genom Kungens Kurva och friluftsområdet Gömmaren. De har färdats med buss, till fots och liftat.

– Vi har haft fullt upp med storys under vägen: torp vi besökt, människor vi mött och en kommunekolog vi stämt möte med bland annat. Vi har nästan fått slita oss för att komma vidare, säger nyhetschefen Hanna Thåström.

Natten tillbringade de i vindskydd naturreservatet Paradiset. Idag har de ägnat förmiddagen åt att fylla vattenflaskor och ladda batterier och sitter nu utspridda och skriver artiklar om det senaste dygnets upplevelser. Snart ska de vidare till Botkyrka där de stannar till imorgon.

– Vi vill ju gå på fina ställen så det blir mycket skog och torp och natur. Men vi går genom villaområden och annan bebyggelse också.

Varför gav ni er ut på luffen?

– Dels för att det är roligt och spännande att se om vi kan vara ute dygnet runt och ändå få ihop tre tidningar och webbjournalistik varje dag. Men framför allt handlar det om att visa läsarna att det här finns. Man kan bo i Skärholmen eller Vårby Gård eller Huddinge centrum och inte känna till hur tillgängligt och nära det är. Vindskydden vi sov i hade utedass, soptunnor och ved och det går bussar hit.

Hon nämner att Huddinge har 13 naturreservat, att Botkyrka till stora delar består av landsbygd och att Skärholmen ligger fem minuter från landet.

– Vi vill göra en hyllning till våra områden som är jättehäftiga och sällan uppmärksammas för det.

Har ni stött på några problem?

– Nja, det var väl när vi fick slut på vatten men då var det ett par som bjöd in oss till sin sommarstuga så det löste sig snabbt.

Följ luffen på HuddingeDirekt, BotkyrkaDirekt och SkärholmenDirekt på Facebook och Instagram och på sajterna.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Direktpress

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.