Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lokalpressen förlorade slaget mot public service i Lantzkampen

Publicerad: 28 november 2016, 13:29

Jens Runnberg, Anders Holmberg, Annika Lantz, Anna Gullberg, Nike Nylander och Sara Lövestam. Foto: Anna-Karin Ivarsson/Sveriges Radio.

Mittmedia-paret Anna Gullberg och Jens Runnberg förlorade fredagens nyhetsquiz mot Aktuellt Nike Nylander och Anders Holmberg. Nu vill lag Gullrunn ha revansch.


Ämnen i artikeln:

P1

I fredagens omgång av nyhetsquizet Lantzkampen i P1 tävlade Jens Runnberg, politisk redaktör på Dalarnas Tidningar, och Anna Gullberg, Gefle Dagblads chefredaktör, mot SVT:s nyhetsankare Nike Nylander och Anders Holmberg.

Jens Runnberg, som själv lyssnar på Lantzkampen av och till, gick ut med stort självförtroende i Dalarnas Tidningar och sågade motståndarlaget:

”Jag antar att de är bosatta i Stockholm och därmed är ganska okunniga om Sverige. Därför tror jag att vi kommer att vinna stort”.

Men han skulle visa sig ha fel. Lag Gullrunn kammade hem totalt 11 poäng att jämföra med lag Nike och Anders som samlade ihop hela 17,5 poäng. Jens Runnberg är dock glad och nöjd med insatsen – och han ångrar inte att han gick så hårt åt motståndarlaget:

– Jag kommer att vara ännu kaxigare nästa gång. Och riskera ännu ett magplask, säger han till Medievärlden.

Är ni revanschsugna?

– Ja, jag räknar med att bli inbjuden igen.

Vad tycker du om motståndarlagets prestationer?

– Den som har roligast och bjuder på mest skratt vinner. Och vem det var får lyssnarna avgöra.

Sved det lite extra att förlora mot ett public service-lag?

– Nej det skulle jag inte säga. Å andra sidan kan Nike och Anders vara precis hur trevliga som helst, vi kommer ändå framhärda i vår kritik av public service.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

P1

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev