Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Locktoner och utmanande klyftor

Publicerad: 2 april 2013, 11:03

I veckans tidningssvep rapporteras om hyresgäster med huvudvärk, en kritiserad stadsbyggnadsnämnd, en åtalad mördare och Stena som vill byta kajkant mot skyskrapa.


Skaraborgs Allehanda konservativ

Ettan: Mögelrisker oroar blivande föräldrar om hur hyresgäster i Bussatorpet oroas över mögel medan förvaltaren inte bedömer att det är blött någonstans. (Text: Per Engelbrektsson, foto: Roland Svensson)

Ledaren: Snabbt tillbaka i verkligheten om hur ledarskribenten med lätta steg gick hemåt, fylld av glädje över så många positiva nyheter, tills han insåg att det var den första april, och verkligheten trillade tillbaka. (Text: Måns Johnson)

Säffle-Tidningen konservativ

Ettan: 33-åringen åtalad för mordet i Tveta om att åtal nu väckts mot en 33-åring som gripits i samband med mordet på en 18-åring i Tveta. (Text: Claes Österman, foto: Solveig Voyce)

Ledaren: En klyfta som utmanar om siffror från regeringen Framtidskommission som visar att 17 procent av svenskarna kan klassas som nyhetssökare, medan 15 procent är så kallade nyhetsundvikare. (Text: osignerad)

Länstidningen, Södertälje centerpartistisk

Ettan: Nej till torget som parkeringsplats om hur stadsbyggnadskontorets åtgärdsförslag för Södertälje centrum möts av hård kritik. (Text: Jalmar Carlsson och Jonas Tetzlaff, foto: Jonas Tetzlaff)

Ledaren: Faller Löfven för Sjöstedts lockton? om att Stefan Löfven har en del att fundera över och lämna besked om när S-kongressen närmar sig. (Text: Tomas Karlsson)

Göteborgs-Posten liberal

Ettan: Kajplanerna börjar ta fart om hur Stena vill bygga kontorsskrapa bakom Folkets hus i utbyte mot att de släpper 100 meter kaj. (Text: Gunilla Grahn-Hinnfors)

Ledaren: Dra lärdom av vaccinationen om att massvaccinationen mot svininfluensan gick fel på flera punkter och att de missgreppen inte får försvåra dagens viktiga och beprövade vaccinationsprogram. (Text: osignerad, illustration: Mario Brancaglioni)

Dagen obunden på kristen grund

Ettan: Kristna förföljs i gamla östblocket om förtryck mot kristna i forna Sovjet. (Text: Johannes Ottestig)

Ledaren: Farlig upptrappning av koreansk retorik om hur påven Franciskus bad för en ny anda av försoning på Koreahalvön. (Text: Elisabeth Sandlund)

Arboga Tidning politiskt obunden

Ettan: Brist på nattis hindrar arbete om hur undersköterskan Alice Keza tvingas tacka nej till jobb på grund av brist på barnomsorg på kvällar och nätter i Arboga. (Text och foto: Kristian Bircanin)

Insändare: Blås nytt liv i centrum! om att Centerpartiet vill renovera centrummiljön i Kungsör och tycker arbetet ska börja i den nedre delen av Drottninggatan. (Text: Annemarie Andersson, (C), gruppledare Kungsör.

Fotnot: Samtliga tidningar från tisdagen 2 april.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.