Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ljus framtid för gratistidningar

Publicerad: 5 Maj 2011, 04:39

Trots att det redan finns 330 gratistidningar i Sverige som slåss om läsare och annonsörer, fortsätter antalet att öka. Det visar en undersökning från Institutet för media- och reklamstatistik.


Under förra året omsatte landets 330 gratistidningar 2,5 miljarder kronor och under första kvartalet av 2011 ökade annonseringen i gratisbladen med 12 procent, rapporterar Ekot.

Trots att det ligger nära till hands att tro att marknaden snart borde vara mättad så fortsätter antalet gratistidningar bara att öka. Och från att ha varit tämligen ointresserade har även de större dagspressföretagen börjat köpa upp och starta egna gratistidningar.

– Men i och med att prenumeranterna faller och mycket av marknaden flyttar till webben så är även de här intressanta för dagstidningar, dels för att det är en affär, dels för att läsarna finns där, säger Dennis Oscarson, ordförande i branschorganisationen Gratistidningarna till Ekot.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.