Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Livebevakning ger rekordsiffror för NSD

Publicerad: 15 november 2013, 08:27

I sju dagar har NSD rapporterat live från styckmordsrättegången i Piteå. Och det har varit ett mycket stort intresse. Genomsnittsbesöket varar i upp till 15 minuter.


En 22-åring står åtalad för det styckmordet på Vatchareeya Bangsuan i Piteå. Det har varit ett mycket stort intresse för vad som händer på tingsrätten. NSD gör en storsatsning och rapporterar live därifrån. Förutom själva direktreferatet av rättegången har det varit ljud, bild, direktsänd tv, expertkommentarer och en hel del interaktivitet med läsarna.

Och arbetet har gett resultat. De som följer rättegången på NSD.se har i genomsnitt stannat på sajten mellan 13 till 15 minuter.

Intresset från besökarna har varit enormt, med mångdubbelt antal besökare jämfört med vanliga artiklar och massor av kommentarer och inlägg från läsare. Mest intressant tycker jag dock är att läsarna stannar så länge på live-artikeln, säger NSD:s chefredaktör Kalle Sandhammar.

Ett genomsnittsbesök på en nyhetssajt ligger generellt på någonstans mellan en halvminut upp till någon minut i bästa fall.

Besökarna har också varit väldigt intresserade av att interagera.

Vi har fått in väldigt många kommentarer men vi lägger inte på långa vägar ut allt. Mycket går inte publicera och mycket är samma sak. Den absolut vanligaste frågan vår reporter får är Hur reagerar 22-åringen nu?

Som ansvarig utgivare har Kalle Sandhammar givetvis varit på tå under live-sändningarna.

Vi har pratat igenom mycket innan och jag har en fortlöpande dialog med skribenterna. Sedan följer jag rapporteringen och verktyget gör att jag bara med en knapptryckning kan ta bort eller nyanser delar.

På plats i rättegången har NSD en reporter och en krönikör samt fotograf. Dessutom finns det personer på redaktionen som fyller på med extramaterial från till exempel förhörsprotokollen. Förutom innehållet på sajten produceras det också tre rättegångsuppslag per dag i papperstidningen.

Visst tar det resurser och är en kraftsamling för oss. Men det är det värt, säger Kalle Sandhammar.

Här kan du följa live-rapporteringen:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev