Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Live-recension av nya Millennium-boken

Publicerad: 26 Augusti 2015, 11:02

UNT lyckades komma över ett ex av den nya Milleniumboken dagen innan den släpps. Och kulturchefen har satt sin recensent att göra en live-rapport om hur bra den är.


Ämnen i artikeln:

UNT

I morse var UNT:s kulturchef Kristina Lindquist på rätt plats vid rätt tid. I en Pressbyråkiosk på Centralen i Stockholm såg hon en hel hylla av den fjärde delen i Millennium-serien till salu. Boken får enligt Norstedts inte börja säljas förrän vid midnatt.

Den stod fullt synlig på en hylla i butiken. Det var inget snack alls om att den inte fick säljas nu, säger Kristina Lindquist till UNT.

Hon köpte ett exemplar och tog med till redaktionen. Nu läser tidningens recensent Tim Andersson boken och rapporterar live på nätet. Hittills har det bara blivit ett omdöme. Men det kommer fler.

Vi vill inte störa honom för ofta, han ska ju hinna läsa boken också, säger Jens Pettersson, UNT:s nöjesredaktör.

Tror du han hinner läsa ut boken i kväll?

Det hoppas jag innerligen. Men sedan ska han ha en ärlig och rimlig chans att skriva något också.

UNT:s kulturredaktion har testat olika nya sätt att arbeta med journalistiken i de digitala kanalerna. Förra kulturchefen Lisa Irenius, nu kulturchef på SvD, fick Stora Journalistpriset i kategorin Årets förnyare för insatserna kring det e-boksprojektet där läsarna bland annat kunde följa kritikerns arbete med hjälp av marginalanteckningar.

Ämnen i artikeln:

UNT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.