Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lisbeth Knudsen ny koncernchef för Berlingske

Publicerad: 20 November 2007, 09:08

Mecom har utsett Lisbeth Knudsen till ny koncernchef för Det Berlingske Officin i Danmark. Hon fortsätter som chefredaktör för Berlingske Tidende.


Lisbeth Knudsen tar över efter Mecoms John Allwood, som har varit tillförordnad koncernchef sedan augusti, då han ersatte Lasse Bolander.

Lisbeth Knudsen är 54 år gammal och har mer än 30 års erfarenhet från publicistiskt arbete inom såväl tidningar, som radio och tv.

Berlingskes nye koncernchef startade sin karriär på Berlingske Tidende, där hon innehaft en rad chefsposter på olika redaktioner. Därefter blev hon chefredaktör och vd för A-pressen och Det Fri Aktuellt. Från 1998 till 2006 var hon nyhetsdirektör i Danmarks Radio. Lisbeth Knudsen är också styrelseordförande för Danmarks Journalisthögskola.

I april i år kom hon tillbaka till Berlingske Tidende som chefredaktör. Och idag kan hon alltså lägga till en ny titel på sitt visitkort: koncernchef eller CEO.

Mecom-chefen, David Montgomery, säger i samband med utnämningen:

– Denna utnämning understryker Mecoms önskan om att utveckla en stark innehålls- och läsarorienterad medieverksamhet under ledning av det bästa publicistiska ledarskap. Lisbeth Knudsens unika redaktionella erfarenheter gör henne till helt rätt person till att leda nästa steg i den förändringsprocess som Berlingske-koncernen har satt igång.

Lisbeth Knudsen är känd för att vara en riktigt arbetsmyra, en egenskap som hon lär få användning av framöver. Hon ska leda både en stor morgontidning och en koncern som består av 14 dagstidningar och närmare 50 lokaltidningar på Själland och Jylland. I koncernen ingår också tryckerier som både har egna och externa verksamheter som kunder. Därtill ska läggas en rad internettjänster samt lokala och regionala radiokanaler.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.