Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lincoln eller Löfven

Publicerad: 29 januari 2013, 12:59

Veckans tidningssvep rapporterar om tonvis med khat och hundratals sjuksköterskor, men bara smulor kvar i knäckebrödsparadiset.


Västgöta-Bladet
Ettan: 950 måste anställas om att Skaraborgs sjukhus behöver rekrytera 950 personer de kommande fem åren.
Ledaren: Affärsplan utan anhängare om hur Malmös starke man Illmar Reepalu kritiserar socialdemokraterna och Stefan Löfven.

Tidningen Ångermanland liberal och socialdemokratisk
Ettan: Allt fler barn i länet tvångsomhändertas om att antalet barn som tvångsomhändertas i Västernorrland ökar, under förra året med nästan 20 procent.
Ledaren 1 liberal: Kvällen ingen glömmer om mordet på Olof Palme.
Ledaren 2 socialdemokratisk: Gammal skåpmat om att centerns förslag till idéprogram varken är nytt eller fräscht utan bygger på gamla nyliberala idéer.

Sundsvalls Tidning liberal
Ettan: Khatmissbrukares barn får ingen hjälp om en föreställning med teater, film och föreläsning som belyser problematiken kring den drogklassade växten khat. Svenska tullen beslagtog 18 ton khat 2011.
Ledaren: Vägval vänster eller höger för S om hur frågan om vinster i välfärden kommer att visa åt vilket håll Stefan Löfvens S är på väg.

Södra Dalarnes Tidning liberal
Ettan: Dalarnas brödbälte på väg att knäckas om hur 12 brödfabriker i Dalarna nu bara är två och snart kanske bara en då Vika Bröd varslat 31 anställda.
Ledaren: En trovärdighetskris om hur landstingsledningens trovärdighet är ifrågasatt sedan bokslutssiffrorna  visat att sparåtgärderna inte haft avsedd effekt.

Skånska Dagbladet center
Ettan: Expert belyser Mangs skicklighet som skytt om expertvittnen som träder fram i rättegången mot Peter Mangs.
Ledaren: Prova nya jobblösningar om att både regeringen och socialdemokraterna saknar fungerande lösningar för arbetsmarknaden och sysselsättningen.

Norrbottens-Kuriren konservativ
Ettan: Pajalaborna tror på en lösning om Northland-krisen och gruvbolagens framtid.
Ledaren: Lincolns mörka baksida om att filmen om Abraham Lincoln kan locka fram diskussioner och debatter om till exempel slaveriet.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.