Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lilla Aktuellt tar hem internationellt pris

Publicerad: 8 September 2015, 12:35

Det här är stort och väldigt fint. Lilla Aktuellts projektledare om priset.


Det är nyhetsprogrammets app Kollen som vunnit ett av priserna i World Young Reader Prize. Priset som delas ut av tidningsorganisationen WAN-IFRA (World Associated Press) går till Lilla Aktuellt för att de på en ny plattform och på ett nytt sätt dagligen lyckas interagera med publiken.

Att vår app finns med bland de som prisas är ett tydligt kvitto på att vi lyckats skapa något helt nytt. Vi satsade på en ganska galen idé som visade sig fungera hur bra som helst, säger Lilla Aktuellts projektledare Lowe Östberg i ett pressmeddelande.

I appen får den unga publiken uttrycka sin åsikt om frågor som rör aktuella händelser och nyheter. Med appens hjälp kan användarna också få information om vad andra i Sverige tycker, tänker och har för upplevelser.

Bakom applikationen står Lilla Aktuellt, SVTi och byrån We Are Yours. Applikationen har hittills laddats ner över 150 000 gånger och inom gruppen barn i åldrarna 7-12 år använder 15 000 personer appen dagligen.

Med Lilla Aktuellt Kollen har vi ett dagligt finger i luften för att känna av och förstå vår publiks känslor, intressen, synpunkter och åsikter – den ger oss en enorm kunskap om dem, säger Lowe Östberg.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.