Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lennart Håkansson tar över NA

Publicerad: 3 Oktober 2012, 12:20

Dala-Demokratens förre tidningschef Lennart Håkansson blir tf tidningschef för Nerikes Allehanda. UPPDATERAD


Lennart Håkansson har tidigare varit vd och chefredaktör för NSD i Luleå. Han tar över som tillförordnad tidningschef efter Katarina Ekspong.

Uppdraget är att leda arbetet på och utvecklingen av tidningen och organisationen i väntan på att en ordinarie har rekryterats, säger Lennart Håkansson.

Han menar att när det gäller de långsiktiga målen är de flesta tankar redan tänkta men att det för den sakens skull inte handlar om att han bara ska vara en förvaltare i väntan på nästa:

Det är fel. Visserligen är arbetet inlett för att skapa nya NA men många frågor återstår att lösa. Det är för att den processen inte ska stanna av som jag kliver in.

Ska du lämna uppdraget som ordförande för Dala-Demokraten?

Nej. Inte om ingen begär det.

Vill du ha det ordinarie jobbet som tidningschef för NA?

Nej. Det har jag klarat ut. Jag vill leva och bo i Norrbotten. Men kan göra ett tillfälligt inhopp här.

Ska du skriva krönikor?

Nej, jag ska leda och organisera arbetet. Det finns andra som skriver krönikor. Fast kanske det blir någon enstaka gång om jag ska berätta om förändringar för läsarna.

När vi närmar oss årsskiftet avser vi starta rekryteringen av ny ordinarie tidningschef för Örebroområdet men i avvaktan på att detta blir klart är det alltså Lennart Håkansson som blir chef i Örebro, jag önskar honom och medarbetare lycka till i samarbetet, säger Promedias vd Lena Larsson till NA.se.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.