Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Lennart Foss vd för NT och Corren

Publicerad: 15 Februari 2008, 06:52

NT och Corren går ihop och Lennart Foss blir vd för den nya koncernen. NT blir majoritetsägare med 65 procent, och Corren får resterande 35, skriver NT.se. (Uppdaterad)


Årets Dagstidning, Östgöta Correspondenten, går ihop med Norrköpings Tidningar. Tidningarna har skrivit under en avsiktsförklaring, som innebär att de undersöker möjligheterna att slå samman koncernerna, skriver corren.se.

Det nya bolaget får 1 100 medarbetare i Östergötland, Norrbotten, Västervik och på Gotland oc en omsättning på 1,3 miljarder kronor. Bolaget, som ännu inte fått något namn, ska vara bildat senast 1 maj 2008, skriver NT.se

Om planerna blir verklighet kommer Lennart Foss att bli vd för det nya bolaget. Han sitter nu i styrelsen och har tidigare bland annat varit vd på VLT.

Styrelseordförande i det nya bolaget blir Göran Lundin, som nu är är NT:s ordförande.

Norrköpings Tidningar har för avsikt att lägga in 700 miljoner kronor i bolaget för att få makten över den nya mediekoncernen.

Axel Håkansson
Mikael Marklund

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.