Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lennart Foss om köpet av Sörmlands Media

Publicerad: 11 september 2018, 10:50

NTM:s köp av Sörmlands Media kan ge både geografiska och resursmässiga fördelar. Dessutom blir NTM delägare i Mittmediakoncernen, vilket kan öppna för fler strukturaffärer.


Ämnen i artikeln:

NTM

NTM:s vd Lennart Foss säger att företaget nu jobbar hårt för att köpet av Sörmlands Media ska bli verklighet den 1 november i år.

Hur stärks NTM av affären?

– Det innebär att vi kan fortsätta utvecklas i vårt hemmaområde med god lokal journalistik på marknader som angränsar till våra. Det finns många geografiska fördelar med den här affären och vi blir fler som kan dela resurser och utvecklingsresurser.

Hur ska ni betala?

– Vi betalar med en liten aktiepost och en del kontanter.

Aktiepostens storlek och summan kontanter är fortfarande föremål för förhandling, enligt Lennart Foss.

Affären innebär också att NTM tar över Eskilstuna-Kurirens aktier i Mittmedia, som innebär en andel på 8,86 procent.

Mittmedia har en delvis annan strategi än er och är också i behov av kapital, hur ska ni hantera det?

– Jag har ingen som helst uppfattning om det idag. Det är inte som att vi köper Sörmlands Media för att få 8,86 procent i Mittmedia. Hur vi ska hantera ägandet i Mittmedia i framtiden får vi se.

De har ju flera titlar som kommer angränsa till er, bland andra VLT där du varit vd tidigare, skulle ni vara intresserade av delar av Mittmedia?

– Låt oss inte gå händelserna i förväg. Just nu gläds vi år detta och nu ska vi jobba hårt för att den här affären ska bli av den 1 november, sedan börjar arbetet med att få ihop NTM och Sörmlands Media.

Sörmlands Media har ju ett samarbete kring betalt innehåll på nätet med Mittmedia, Hall Media, VK Media och Norran, kommer ni också att ansluta er nu, eller ta ur Sörmlands Media?

– Det är också en sådan fråga som kommer sedan, vi har haft en mer övergripande diskussion så här långt. Vi får lyssna på Sörmlands Media och höra deras argument för att vara med och varför det är bra.

Ser du redan idag några samordningsmöjligheter när det gäller tryck och distribution?

– Sörmlands Media är ju delägare i Prolog som sköter distributionen runt Mälardalen och beter sig mycket som oss och också samarbetar med Citymail, men det där är också en fråga vi kommer att börja jobba med efter 1 november.

Läs också

NTM köper Sörmlands Media

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

NTM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.