Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lena ten Hoopen blir hedersdoktor

Publicerad: 20 april 2018, 09:43

Lena ten Hoopen. Foto Ola Kjelbye, Natur & Kultur

SVT-journalisten och författaren Lena ten Hoopen har utsetts till hedersdoktor vid Juridiska fakulteten vid Stockholms universitet.


Ämnen i artikeln:

Kalla Fakta

Lena ten Hoopen (före detta Sundström, reds. anm.) har tidigare arbetat som reporter och programledare på TV4 samt skrivit för Dagens Nyheter. I dag arbetar hon på SVT:s samhällsredaktion i Göteborg. När Stockholms universitet nu utsett 2018 års hedersdoktorer är Lena ten Hoopen en av dem:

Motiveringen till utnämnandet lyder: ”Lena ten Hoopen har genom sin omfattande och flerfaldigt prisbelönta produktion av böcker, artiklar och tv-produktioner spelat en central roll i den svenska samhällsdebatten. Hon har lyft fram vikten av att skydda grundläggande mänskliga rättigheter som yttrandefrihet och skydd från tortyr. Hennes kunskap om, och angreppssätt till, juridiken är ovärderlig för den verksamme juristen såväl som för den breda allmänheten.”

För att utses till hedersdoktor ska personen på ett ”utmärkande sätt bidragit till universitetets forskning och utbildning”.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kalla Fakta

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev